Назад на почеток


Понуди

Линкови

Kosovokonflikt

Наслов На косовскиот конфликт, со особено предвид
Германски учество
Преводи
Автор Петар Шулц
Страници 95 Страници
Колеџ Westfälische Wilhelms-Односи со јавноста Минстер, Германија
Тип на работа Теза
Надомест 2007
Забелешка 1,5
Јазик Германски


Иницирање:

Од крајот на Втората светска војна беше на контрастот
меѓу НАТО и Варшавскиот пакт, дефинирањето детерминанта на
Надвор од- и безбедносна политика на земјите од Западен заедницата.
Фокусот беше тоа во последниве децении да, на
потенцијал агресорот од другата страна на железната завеса
се противат на колективен одбранбен систем и со
да се обезбеди стратегија на одвраќање, мирот во Европа.
Од крајот на Варшавскиот пакт закана, но не и
Ризик на меѓународните воени, глобалната израз
Мир. Наместо тоа, сега, главно, домашни – bürgerkriegsähnliche
– Конфликти, тие беа таму, се разбира, дури и пред значителен
Број, соседните преку дестабилизација на безбедноста
Држави се изложени на ризик. Голем број од овие национални
Конфликти, особено на Балканот, Тоа беше неопходно,
да развијат стратегии, на таква граѓанска војна
За справување со ситуации. Повеќе