Назад на почеток


Понуди

Линкови

Босна и Херцеговина оданочување

Наслов Правните и даночните услови во Босна и Херцеговина
Преводи (Beratungspaket)
Автор Бернд Nußbickel
Страници 218 Страници
Колеџ Јустус-Liebig на Универзитетот Giessen Германија
Тип на работа Студентски истражувачки
Надомест 1998
Забелешка
Јазик Германски
Синопсис
Апстракт:Во непосредна последица на Daytenabkommens во 1995 беше предводена од страна на меѓународната заедница за елиминирање на последиците од војната олеснување фондови во Босна и Херцеговина, меѓувреме има предизвика милијарди долари во инвестиции, се.Од паралелно со обезбедување на финансиски средства, голем број безбедносни механизми се создадени за странски инвестиции, понуда за странските инвеститори во моментов добро за купување можности во динамички развој на нов пазар, територијалните граници на Босна и Херцеговина, исто така, може да обезбеди портал на пазарите на Балканот и на Блискиот Исток. Покрај поволните услови на пазарот на трудот во форма на ниски плати нивоа, високо квалификувана работна сила дисциплина и добра “ноу-hows” Во моментов нудиме посебни можности со повик за време на приватизацијата на поранешниот лидери на фармите.

На девизниот курс- и инфлацијата ризици со поврзувањето на националната валута за германската марка. За германските компании, кои се високо ценета од мештаните како традиционалните економски партнери, активноста можности преку проектот-ups, -донесени или се дел, Договорот за производство на поволни услови, заеднички вложувања, Машини- унд know-how-Transfer итн. Како и во Босна, како предуслов за постојан ангажман на странските инвеститори сè уште недостасува, е правен наследник на поранешниот режим на имотот по југословенски модел фарми и подигната конзистентна приватизацијата план. Српската Република веќе усвои план за приватизација, еден талон масовно приватизација по принцип томбола што се предвидени, беше стопирана од страна на интервенција на Светската банка повторно. Федерацијата на Босна и Херцеговина во моментов има тенденција да, за да се германскиот модел на THA, приватизација во меѓународни тендери предвидува, да се ориентираат. Повеќе